• 50 carduri
  • Format 14x14 cm
  • Grosime carton 360 gr
  • Colturi rotunjite
  • Carioca wipe and clean

Un copil formează 700 de noi conexiuni neuronale pe secundă în primii ani de viață, iar acest proces de construire al creierului este influențat de experiențele de viață. Cu cât stimularea creierului bebelușului este începută mai devreme, cu atât este mai eficientă și efectivă contribuind  la o dezvoltare armonioasa a abilităților.

0-3 luni -  Imagini alb-negru

Culorile puternic contrastante  stimulează dezvoltarea nervilor optici. Când se concentrează pe stimuli vizuali de acest gen, vederea nou-născuților este antrenată, mușchii ochilor și creierul învățând să se coordoneze și să funcționeze corespunzător. În primele 3 luni, bebelușii se pot focusa pe obiecte care sunt la o distanță de maxim 30 cm, deci poziționarea cardurilor în pătuț, leagăn sau centru de activități trebuie să fie cât mai aproape de câmpul lor vizual.

3-6 luni – Obiecte colorate pe fundal alb-negru

 Campul vizual al bebelusilor este mult largit. Statul pe burtica si faptul ca isi pot ridica capul le ofera o noua perspectiva a mediului inconjurator. Culorile tari devin preferatele lor, iar vederea in profunzime se imbunatateste.

6-12 luni – Obiecte colorate pe fundal colorat

De la 6 luni, perceperea culorilor se dezvoltă în adevaratul sens al cuvantului, copiii începând să le vadă și să facă diferența între ele (deși nu încă toate nuanțele). Vederea lor va atinge maturitatea abia la 18 luni.

Ochii încep să vadă lucrurile in trei dimensiuni (cât de departe sunt obiectele, precum și care este forma lor), fiind momentul potrivit pentru a le arăta imagini colorate pe fundal contrastant alb/negru, având grijă ca aceastea să fie simple, clare, de mari dimensiuni și în culori strălucitoare. 

Am creat aceste carduri pentru a stimula dezvoltarea vederii, a funcțiilor cognitive, a motricității, a atenției, și a limbajului.

8 alte produse in aceeasi categorie:

Browse the collection of our category products.